CHTĚL/a BYCH NOVOU PODLAHU A NEVÍM JAKOU ZVOLIT.

JAK SI VYBRAT PODLAHU

Rekonstruujete, stavíte či budujete vaše hnízdo a právě jste se dostali na otázku podlah? V nepřeberném množství se ztrácíte a bojíte se, aby jste nevybrali nějakou podlahu, která se do vaší místnosti nebude vůbec hodit? A teď nemyslím třeba dekorem ale použitím a vlastnostmi?

_
Připravila jsem pro Vás tento článek, který by Vás mohl lehce provést neprobádanou džunglí podlahovin k vaší vysněné oáze klidu a pohody.

_
Vždy, když přemýšlíte o tom, jaká podlaha bude kam vhodná, musíte ze zamyslet nad několika aspekty. Prvním je určitě určení povahy místnosti. Co v ní chcete dělat, co by potažmo podlaha měla zvládnout. Jiné nároky si klade ložnice a jiné zimní zahrada. Něco jiného budete očekávat od podlahy v kuchyni nebo v obývacím pokoji. Dalším důležitým aspektem je pak fakt, zda-li chcete použít podlahové topení. A nedílnou součástí při rozhodování je celková atmosféra domu, ve kterém podlaha bude položena. Do roubenky si asi nejspíš raději dáte přírodní dřevěnou podlahu, než například vinylové lamely. No a pak mě snad i napadá, že můžete volit jinak, pakliže po nové podlaze budete chodit Vy, či bude sloužit pro kroky nájemníků.

_
Všechny tyto aspekty, a snad jich je ještě mnohem více, je potřeba zohlednit. A já jsem připravená Vám s nimi pomoci a poskytnout tu nejlepší variantu tak, aby byla dlouholetá, tedy velmi kvalitní, finančně zajímavá a hlavně bezvadná! A aby se Vám moc líbila.

_
Často mi do Galerie chodí lídé, nebo dokonce píší přes náš dotazovací formulář, co bych zvolila do jejich domu za podlahu. Tato práce mě velice těší a baví, protože ač máme v Galerii opravdu mnoho podlah, ne všechny jsou určeny právě pro vaše konkrétní užití, ale vždy tu minimálně jedna je a je fajn mít radost z toho, když je pak zákazník spokojený a nadšený, jak u něj podlaha funguje i nad jeho očekávání a že se mu moc líbí i dekorem. To zahřeje na srdci.

_
V první řadě musím říct, že u nás najdete pouze velmi kvalitní podlahy, ty nejlepší na trhu. Stále sledujeme aktuální podlahové trendy, jezdíme na školení a snažíme se Vám nabídnout to nejvhodnější a nejkvalitnější v odpovídající finanční hladině. Když potřebujete podlahu do nájemních prostor, kde očekáváte, že se k ní nájemníci nebudou vždy chovat tak ohleduplně jako by jste se k ní chovali vy, pak tu máme jedny z nejlepších a nejkvalitnějších laminátu od značky My floor nebo Rooms. Které mají poměrně širokou škálu, jak ve formátech, tak v dekorech. Váš nájemní prostor pozdvihnou a vydrží pár generací nájemníků za příjemné peníze. Případná náhrada pak nebude tak finančně bolestivá.

_
Když by jste však chtěli investovat do těchto prostor více a aby Vám i jejich krása vydržela déle, máme tu řešení v podobě velmi kvalitních, hygienicky doporučovaných, antistatických a antibakteriálních vinylů od přední značky v tomto aspektu “Forbo”. Při jejich koupi neutratíte tolik, jako u lídrů vinylu o kterých si povíme níže, ale službu Vám udělají velikou, jsou krásné, opravdu kvalitní a vydrží všechno, zvláště v lepené variantě. Jsou vhodné tedy i do nájemních bytů. Do míst, které jsou velmi namáhané a dochází v nich k častému styku s vodou.

_
Když pak budete volit podlahu do svého nově vybudovaného domku a chcete aby podlaha byla ve všech místnostech stejná. Mám pro Vás úžasné řešení. Značka Meister vypracovala koncept v podobě “Vinylu bez vinylu” kdy vždy v jednom dekoru vyrábí čtyři druhy lamely, tak aby vyhověly každé místnosti v domě. Do koupelny můžete dát lepenou verzi dekoru, která je naprosto voděodolná, antibakteriální a protiskluzová. Do zimní zahrady pak můžete volit o něco vyšší lamelu v klikovém provedení, také 100% voděodolnou. Do kuchyně pak již zvolíte třetí verzi lamely s ecuranový jádrem (je to mimořádně kvalitní pojivo pro namáhaná podlahová řešení, je vyroben na bázi tzv. bio-polyuretanů, které se z převážné části skládají z přírodních olejů jakými jsou třeba ricinový, řepkový a přírodních komponent jako je křída, postrádá tak ředidla či změkčovadla, je naprosto zdravotně nezávadný). Tato verze je rovněž kliková a tudíž představuje velmi snadnou a rychlou pokládku i v případě, že si ji chcete položit sami. No a v poslední řadě je to lamela nejvyšší, opatřená kromě ecuranu ještě dvěma korkovými vsrtvami ze zhora a ze spoda, které v celkové kompozici desky zajišťuji tu největší možnou teplotu a měkkost při nášlapu. Takovou podlahu doporučuji například do ložnice či obývacího pokoje. Všechny tyto lamely jsou také vhodné pro podlahové topení.

_
No a protože i já se řadím mezi milovníky dřeva v jakékoliv podobě. Snažím se, abychom v naší Galerii měli četný zástup dřevěných variant podlah. Ano, dřevěnou podlahu prostě musíte chtít, musíte na ni mít vhodné podmínky jak v domě tak ve své duši a hlavě. Není bezúdržbová jako podlaha vinylová, je prostě určena k drobné lásce z vaší strany. Musíte se o ní občas trochu postarat a udržovat ji, ona se Vám ale pak odvděčí naprosto autentickou atmosférou přírody a tepla domova. U jejich volby musíme být také obezřetní, když plánujeme podlahové topení. Určitě by nebylo vhodné používat masivní dubové či bukové dřevěné podlahy, které vlivem tepla a vlhkosti mění své rozměry. Obecně platí, že když chcete dřevěnou podlahu na teplovodní podlahové vytápění, měli by jste volit co nejtenčí materiál v co nejkratších lamelách. Lepší volbou než masiv jsou pak vícevrstvé dřevěné podlahy. No a v neposlední řadě je vhodnější dřevo ošetřené olejem než lakem.

Mohlo by se Vám také líbit…

Je to drahá, nebo levná podlaha?

Je to drahá, nebo levná podlaha?

MILÝ ČTENÁŘI A ZÁKAZNÍCI často mi voláte a chcete znát orientační ceny našich podlah a služeb. Naprosto Vám rozumím,...

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠTOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU Určitě nikdy nepodceňujte kontrolu vlhkosti vaší například nově vylité podlahy. Byla by...