JAK UPRAVIT PODKLAD PODLAHY PŘED POKLÁDKOU NOVÉ KRYTINY

 

VYBRAL/A JSEM SI NOVOU PODLAHU, MŮŽU JI ROVNOU POLOŽIT NA STÁVAJÍCÍ KRYTINU?

 

Obecně musíme ctít několik pravidel. Podlaha před pokládkou musí být rovná, pevná, tvrdá, trvale suchá, čistá a hladká.

Takže rovnost, pevnost, tvrdost, čistotu, i to zda-li je podlaha hladká nejspíš dokážeme zhodnotit vcelku sami. Problematičtější už je to u zjišťování vlhkosti. A s tou si je neradno zahrávat. Byla by to totiž velmi nerozvážná a hlavně drahá hra.

Častokrát přesvědčuji naše zákazníky, kteří mnohdy bojují s možnou výškou nové podlahy, že je opravdu důležité dbát na to, aby podklad pod lamelami byl správně připraven, jinak se jim jejich investice v podobě kvalitní, dražší a nádherné podlahy může za chvilku jevit jako vyhozené peníze z okna.

Vždy je důležité dbát technických listů k té které podlaze a k aktuálnímu stavu podkladu. Když je stávající podlaha nerovná, ano opravdu vždy je důležité ji vyrovnat nivelační stěrkou. Ani podložky pod podlahu nevyrovnají všechnu nerovnost. Většinou se totiž jedná pouze o dva milimetry. A pak když už máme vylitou podlahu, je důležité ozbrojit se trpělivostí neboť i tato vrstva potřebuji svůj čas na vyschnutí. Je důležité aby se další vrstvy nad ní pokládaly již na opravdu suchý povrch, jinak Vám zbytková vlhkost může podlahu po čase dokonale zničit. Je mnoho způsobů jak určit čas potřebný na toto vyschnutí.

Buďto Vám to změří podlahář speciálním přístrojem na měření vlhkosti, nebo pakliže si podlahu děláte svépomocí, můžete využít tak zvané fóliové metody. Já Vám ale poradím jednu opravdu velmi jednoduchou radu. A ta zní. Kolik mm nivelační hmoty jste použili, tolik dní by měla správně podlaha schnout. Pakliže se ale chcete dozvědět více o fóliové metodě či měření vlhkosti obecně, navedu Vás na článek tomuto tématu věnovaný.

Veronika z GALERIE PODLAH

 

Mohlo by se Vám také líbit…

Je to drahá, nebo levná podlaha?

Je to drahá, nebo levná podlaha?

MILÝ ČTENÁŘI A ZÁKAZNÍCI často mi voláte a chcete znát orientační ceny našich podlah a služeb. Naprosto Vám rozumím,...

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠTOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU Určitě nikdy nepodceňujte kontrolu vlhkosti vaší například nově vylité podlahy. Byla by...

LEPENÁ NEBO PLOVOUCÍ PODLAHA?

LEPENÁ NEBO PLOVOUCÍ PODLAHA?

LEPENÁ NEBO PLOVOUCÍ PODLAHA? V dnešním článku bych chtěla trochu vysvětlit základní otázku, kterou zodpovídám svým...