PVC či LVT

PVC či LVT?
💚
Co to k sakru je? Ano, to jsem si přesně říkala, když jsem se začala podrobněji nořit do tématiky podlah. Ale neklesejte na mysli. Není to nic těžkého, ba ani nic nového, vcelku je to jedno a to samé.)
💚
PVC je zkratka pro polyvinylchlorid. Kdysi se tato krytina vyráběla v rolích, ale pak ji v zahraničí začali prodávat v dílcích a u nás jsme se rozhodli, že je ale potřeba to nějak obchodně odlišit. A tak vznikla zkratka LVT neboli luxusní vinylové dílce.
💚
Také kdysi se do této podlahové krytiny přidávala změkčovadla – ftaláty, které se zvláště při hoření uvolňovaly, dnes je toto striktně zakázáno a tak se nemusíte ničeho obávat. Nyní se vinylová podlaha zkráceně řečeno vyrábí ze směsi etylenů a přírodních solí, kromě jiného se do něj přidávají změkčovadla (stejně jako při výrobě kteréhokoliv plastu), když se jich použije více, vznikne měkčená krytina, tedy vinyl v rolích, když méně, jde o tvrzenou variantu vinylu v dílcích či lamelách.
💚
Takže základ je prostě umělý. Není to přírodní linoleum, ale zase v dnešní době se výrobci snaží vzít benefity z umělé i z přírodní varianty a vytvořit tak nové a lepší produkty. Dle mého laického názoru, to může být například cesta německého výrobce MEISTER a jeho kolekce vinylu bez vinylu. Což je podlaha vyrobena na bázi přírodních olejů a křídy. Nebo cesta značky FALQUON THE FLOOR a jejich SPC podlah, s přírodním jádrem z drceného mramoru. Tyto podlahy si bez váhání můžete dát do koupelny, či do kuchyně, nebo do zimní zahrady. Nemusíte se obávat ani při použití teplovodního podlahového vytápění. V žebříčku vhodnosti pro podlahové topení, vinylové podlahy šlapou například keramickým krytinám, jež jsou ve vodivosti jedničkami na trhu, na paty. Navíc jsou naprosto vlhku a vodě odolné.
💚
Takže za mě “LOVE LVT”
Veronika
z GALERIE PODLAH
“Vaše podlaha, naše umění”

Mohlo by se Vám také líbit…

Je to drahá, nebo levná podlaha?

Je to drahá, nebo levná podlaha?

MILÝ ČTENÁŘI A ZÁKAZNÍCI často mi voláte a chcete znát orientační ceny našich podlah a služeb. Naprosto Vám rozumím,...

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠŤOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU

ZJIŠTOVÁNÍ VLHKOSTI PODKLADU Určitě nikdy nepodceňujte kontrolu vlhkosti vaší například nově vylité podlahy. Byla by...